BRANNSTASJONER I ØSTERRIKE

Brannvesenet i Østerrike er i stor grad organisert på grunnlag av frivillige brannvesen (FF), som frivillig leveres av lokalbefolkningen. Bare noen få større byer og noen store selskaper har profesjonelle brannvesener.

I hele Østerrike er over 300 000 menn og kvinner innskrevet i en frivillig brannvesenet. Kommuner, som består av flere steder, har vanligvis ikke bare brannvesen, men også i de mange kadastrale samfunn eller steder finnes brannvesen. I de fleste tilfeller er disse brannvesenene uavhengige, bare i noen få tilfeller er såkalte fjerntreiner i romlig adskilte brannstasjoner, som er integrert i en hovedbrannvesen. Således er denne typen brannvesen, der alle medlemmer frivillig og dermed bidrar gratis, en av hovedstjernene i den østerrikske brannvesenet.

  • Det er profesjonelle brannvesen i Østerrike i følgende seks provinsielle hovedsteder:
    Profesjonell brannvesenet i den føderale hovedstaden Wien, i statens hovedstad Salzburg og Klagenfurt, og i byene Graz, Linz og Innsbruck
    Rådhuset vakt eller vakt rådhus (WR) er underlagt den profesjonelle brannvesenet Wien, men tilhører ingen av de ni brannbeskyttelsesdelene.Vakttjenesten ble opprettet i 1927 på oppdrag fra Wiens kommunestyre opprinnelig som en væpnet arbeidsstyrke.Til og med i dag er rådhusvakt, i tillegg til brannvernsoppgavene, ansvarlig for beskyttelse av personer og eiendom i rådhuset og i alle kommunale bygninger i Wien kommune.
I spesielt truede bedrifter kan myndigheten foreskrive et firmas brannvesen (BtF). Dette kan bestå av ansatte i det respektive selskapet, som utfører brannmennene på siden eller heltidsansatte i konstant beredskap.

 

  •  BtF Hofburg er et eksmpel på dette.

Wien brannvesen

Wien hovedstasjon bygg 1. 2018

Wien hovedstasjon bygg 2. 2018

Wien Rådhus stasjon 2018

BtF brannvesen Hofburg

Hofburg stasjon 2018

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)