BRANNSTASJONER I VESTFOLD OG TELEMARK 

Vestfold og Telemark er et fylke på Østlandet i Norge som består av to landskap og tidligere selvstendige fylker, Telemark og det meste av Vestfold, som fortsatt utgjør hver sin valgkrets; drøyt 87 % av fylket utgjøres av landskapet Telemark. Fylket grenser til Viken i nord og øst, Agder i sør, og Vestland og Rogaland i vest.

De to fylkene ble vedtatt slått sammen til ett fylke av Stortinget 8. juni 2017 med virkning fra 1. januar 2020. På forhånd hadde Telemark stemt mot sammenslåing, mens Vestfold hadde stemt for.

Fylket omfatter et areal på 17 466 km² med 417 127 innbyggere og en befolkningstetthet på 23,8 innb./km² per 1. juli 2018.Hovedsete for fylkeskommunen er Skien, mens hovedsete for fylkesmannsembetet er Tønsberg.

Fylket har en svært sentralisert befolkning. 83%, 349 487, av fylkets innbyggere bor på bare 3 642 km² i det syd-østlige hjørnet av fylket i de to tilgrensende tradisjonelle distriktene Grenland og Vestfold, tilsvarende 20% av arealet. De 9 mest folkerike kommunene, og de 5 største tettstedene i fylket ligger her og har en befolkningstetthet på 95,9 innb./km². dette er over det Europeiske gjennomsnittet.

Vestfold interkommunale brannvesen

Notodden brannvesen

Nome og Midt Telemark brann og redning

 

Kommentar
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)